6 de març del 2014

Matemàtiques i plàstica

Hola a tots! 
 
Com ja sabeu els nens i les nenes de P4 portem setmanes treballant l'obra de Paul Klee i també la geometria. Us mostrem com una vegada més relacionem àrees i continguts treballant aquests dos temes. 

Aquesta feina que us presentem està basada en l'obra del pintor Paul Klee "Ballant per por". Us mostrem l'obra de l'autor i el nostre resultat final.
Què us ha semblat? Ens ha quedat maco, oi? Ara us explicarem tota la feina que hem fet per arribar a fer la nostra obra.
El primer que vam fer va ser observar l'obra "Ballant per por" al projector i iniciar una conversa. Al quadre podíem veure triangles, quadrats, rectangles, línies, puntets, nens fent psico, senyors que corren o caminen, un gos, un llop,... Quan vam saber el nom de l'obra la majoria vam estar d'acord en que eren senyors i nens que tenien por d'un llop o d'un gos gran.
Seguidament, vam representar el que estàvem veient amb el nostre cos. Què divertit!
 

El següent pas va ser aconseguir les figures planes que necessitàvem: triangles, quadrats i rectangles. Sabíem que les podíem aconseguir estampant primes, en aquest cas esponges. Quan les figures van estar seques vam poder retallar-les.
 

Un altre dia vam pintar amb rodet el fons de la nostra obra amb un color claret que vam aconseguir posant molt de blanc al color que ens agradava.


A la següent sessió havíem d'agafar 5 figures de les que havíem estampat i retallat. Cinc,ni una més ni una menys! A més, havíem de tenir figures de les tres formes que havíem aconseguit. Seguidament, les vam enganxar al full que havíem pintat i vam dibuixar les línies de color negre amb un pinzell prim.


  

Per acabar d'arrodonir la nostra feina, hem fet de veritables artistes i li hem buscat un nom ben maco! Alguns dels noms que hem inventat són: "Ballant al sol", "Nens ballant", "Nens i gos al gimnàs" i "Nens que tenen por del llop".  
En pocs dies tindrem totes les nostres obres exposades. 
Podeu passar a mirar-les quan volgueu!




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada